Klant prospectie en follow-up tabel [Excel-formaat]

De commerciële prospectietabel is een instrument waarmee je potentiële klanten kan inventariseren, jouw commerciële initiatieven kan organiseren, de follow-up van de contacten kan beheren en zo de doelstellingen van jouw onderneming kan bereiken.


De prospectie- en opvolgingstabel voor klanten is het dashboard voor prospectie en leadbeheer.

Als ondernemer moet je over een permanente pool van prospects beschikken en tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat je de band met bestaande klanten en leads onderhoudt. Onze eenvoudige en intuïtieve "prospectie- en opvolgingstabel" is dan ook een must voor elke ondernemer /projecteigenaar die een kwalitatieve verkoopstrategie wil voeren.

Wat is een prospectietabel?

Opvolging is essentieel om de behoeften, verwachtingen en kansen van uw prospects en klanten te begrijpen. Met de voorgestelde tabel kan je alle informatie uitwisselingen en contacten met jouw prospecten en klanten overzichtelijk bijhouden. Je kan het prospectie- en verkoopsproces ook beter  organiseren.

Met één enkele Excel-tabel heb je een kompas om het hele jaar door commercieel te navigeren en koers te houden. Je kan makkelijk prioriteiten toekennen aan acties op basis van het potentieel, het belang en de urgentie van klanten.

Om meer te weten te komen over prospectie, ontdek het blad "prospectiegids".

Welke gegevens moeten in de tabel worden opgenomen?

Ons bestand met tabellen voor prospectie en klantenopvolging bevat alle items en formules die nodig zijn om te functioneren als een "mini-CRM". Het bevat de volgende gegevens:

  • Het contact met de klant
  • Het belang van de klant
  • Klantenpotentieel
  • Het segment waarin de klant zich bevindt
  • De bron via welke de prospect of klant werd gevonden
  • De status van jouw acties met deze klant
  • De datum van de volgende actie voor deze klant
  • Jouw opmerkingen over deze klant of prospect

Vergeet niet een belangrijke prospect terug te bellen waarvan je een business card kreeg. Organiseer en geef prioriteit scores aan jouw verkoopacties en focus op het echte potentieel.

Download onze gratis prospectie- en klant prospectie follow-up tabel in excelformaat.

Deze tabel heeft ingebouwde formules en labels voor alle gegevens die moeten worden bijgehouden, zodat het instrument jou effectief kan helpen. Door regelmatig te worden bijgewerkt, zal dit bestand het goede verloop van de prospectie activiteiten verzekeren en jou kostbare tijd besparen door jou te begeleiden bij de evolutie van uw strategie.

Voor wie verder wil gaan, zijn er hulpmiddelen en software om prospects op te sporen. Een van hen is NoCRM.

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Wist u dat uw medewerkers beter belonen niet betekent dat u meer betaalt?
Meer informatie gebruiksaanwijzing Orange
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange