Voorbereiding van een partnerschap van medevennoten [Word vragenlijst]

Een goede voorbereiding van een partnership is van essentieel belang voor het team dat men wil vormen voor een ondernemersproject.

Met ons voorbereidend document kan je nadenken over de verschillende aspecten die aan de oprichting van een partnerschap van aandeelhouders voorafgaan.


Het voorbereidende document is een uitgebreide vragenlijst en een echte "checklist" die door alle kandidaat-partners moet worden ingevuld. Het is een essentiële stap om vanaf het begin de juiste vragen op tafel te leggen en ervoor te zorgen dat elke potentiële partner een echte plaats in het project vindt. Bovendien kan je aan de hand van dit document de verschillende visies vergelijken en het bedrijfsproject vooruithelpen.

Wat is het document ter voorbereiding van het partnerschap?

Met dit document in Word-formaat kan je alle belangrijke aspecten van de oprichting van een partnerschap voor de lancering van een bedrijfsproject doornemen. Het zal je in staat stellen de volgende aspecten zonder taboes aan te pakken :

 • De visie
 • Verantwoordelijkheden
 • Beslissingen
 • Bijdragen en bezoldiging

In één enkel Word-document heb je een objectieve manier om een open en eerlijke discussie met de toekomstige partners aan te gaan. Dit is een essentiële stap om eventuele zorgen of misverstanden te voorkomen wanneer het project eenmaal van start is gegaan.

 

Hoe moet het voorbereidend document van een partnerschap worden gebruikt?

In ons voorbereidend document zijn alle vragen opgenomen die problemen kunnen veroorzaken.  Begin met een gedetailleerd (schriftelijk) antwoord op de verschillende vragen. Deel de antwoorden vervolgens met de potentiële partners, bijvoorbeeld tijdens een of twee avondvergaderingen.

Aangezien openheid een belangrijk element is voor het op te bouwen vertrouwen tussen de partners, is het belangrijk direct en transparant te communiceren wat je denkt en voelt.

Idealiter zal een "wijze" derde partij (coach, adviseur, stille partner, enz.) de discussies leiden over de volgende vragen

 • Wat is je visie mbt het starten van een bedrijf?
 • Wat zijn je beweegredenen voor dit project?
 • Welke functies wil je vervullen?
 • Welke vaardigheden heb je?
 • Wie beslist wat en wanneer?
 • Welk salaris wil je jezelf betalen?
 • Welke bijdrage aan het bedrijf ben je bereid te leveren?

Met dit voorbereidend document zal je de doelstellingen en de strategie kunnen aanpassen aan de reële middelen van de onderneming.

Download ons gratis voorbereidend document voor een partnerschap in Word-formaat. Het bevat alle essentiële vragen voor "het aangaan van een partnerschap".

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Wist u dat uw medewerkers beter belonen niet betekent dat u meer betaalt?
Meer informatie gebruiksaanwijzing Orange
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange