Cash Flow Plan [Sjabloon - Excel]

Het cash flow plan is een belangrijk instrument om na te gaan of je financiering nodig hebt om van start te gaan en zo ja, hoeveel je nodig hebt.

Na het opstarten kan je met de cashflowtabel de financiële situatie in het oog houden en ervoor  zorgen dat je niet zonder geld komt te zitten.


Zelfs met een goedgevulde orderportefeuille, een geweldig product en een top team kan jouw bedrijf failliet gaan. Indien er geen geld meer is om de schuldeisers te betalen dan is het einde verhaal !

Je moet er steeds voor zorgen dat er op korte termijn voldoende liquide middelen aanwezig zijn om uw bedrijf draaiende te houden. 

Wat is het sjabloon voor een financieel plan?

Het sjabloon voor het financieel plan is een tabel in Excel-formaat waarin alle verwachte inkomsten en uitgaven voor het komende jaar in één overzicht worden weergegeven.

In één enkele tabel hebt u een stappenplan om uw betalingstermijnen te beheren en de facturen van uw leveranciers te betalen.

Bij het opstarten van uw onderneming kan je met deze tabel ook een schatting maken van het bedrag aan startkapitaal dat je nodig hebt.

Hoe het sjabloon voor het financieel plan in te vullen?

De Excel-spreadsheet bevat alle formules om een geconsolideerd overzicht van uw kassaldo per maand te verkrijgen.

Het bevat dus de essentiële punten die in een financieel plan voorkomen:

  • Saldo aan het begin van de maand

Bankrekening

Investering

Kassa

  • Ontvangsten

Verkoop

Andere ontvangsten

  • Uitgaven

Variabele kosten (goederen, enz.)

Vaste kosten (huur, enz.)

  • Aflossing van leningen
  • Bezoldiging
  • Investeringen
  • Belastingen

Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je geen van de belangrijke punten vergeet die jouw cashflow in het komende jaar zullen beïnvloeden. Zo kan je jouw doelstellingen en strategie afstemmen op het ritme van de cash flow, vandaag en het komende jaar.

 

Download het gratis cash flow plan sjabloon in excel formaat.

Elke reproductie is verboden zonder toestemming van de auteur

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Wist u dat uw medewerkers beter belonen niet betekent dat u meer betaalt?
Meer informatie gebruiksaanwijzing Orange
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange