Business Plan (Sjabloon - Word formaat)

Het businessplan is het centrale instrument van jouw project.  Het beschrijft de financiële en commerciële strategie die je hebt gekozen om jouw ondernemingsproject uit te voeren.

Met ons businessplan sjabloon kan je jouw bedrijfsmodel specifiëren, de belangrijkste doelstellingen bepalen en eventuele partners of stakeholders overtuigen. Het stelt je in staat na te denken en de nodige afstand te nemen om alle aspecten van jouw project te organiseren.


Wat houdt dit Business Plan sjabloon in?

Ons Business Plan-sjabloon is een Word-document waarin alle onderdelen zijn opgenomen die moeten worden uitgediept om uw project in 360° toe te lichten.  Elk onderdeel wordt in detail uitgelegd, zodat je de oefening stap voor stap begrijpt.

In één enkel document krijg je een volledige samenvatting van jouw project. Met dit document kan je de voorbereiding van jouw project in goede banen leiden. Het dwingt je alle facetten van het project te verkennen, ook die waarmee je minder vertrouwd bent.

Hoe vul je het in?

Ons business plan sjabloon bevat alle rubrieken die nodig zijn om een geconsolideerd beeld van jouw project te creëren. Het bevat derhalve de belangrijkste punten waarover in de voorbereidingsfase moet worden nagedacht:

  1. Een duidelijke en directe samenvatting van het project.
  2. De oorsprong van het project.
  3. Details van het voorgestelde product of de voorgestelde dienst.
  4. Jouw benadering van de markt (positionering, klanten, enz.).
  5. De verkoop (doelstellingen, strategie, verkooppraatje, enz.).
  6. Het team (en partners).
  7. Het financieel plan (om de financieringsbehoeften te ramen).
  8. De logistieke organisatie.
  9. De visie die je hebt.
  10. Je sterke punten.

Door na te denken over elk detail zorg je voor een coherent en levensvatbaar project op de lange termijn. Bovendien zal een goed opgezet bedrijfsplan nuttig zijn gedurende de hele levensduur van jouw bedrijf, aangezien het jou in staat zal stellen zich aan te passen en te anticiperen op potentiële problemen of kansen.

Download ons gratis business plan sjabloon in Word.

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Wist u dat uw medewerkers beter belonen niet betekent dat u meer betaalt?
Meer informatie gebruiksaanwijzing Orange
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange